Eva og Bjarne på tur

Søndag-27/11

Søndag-27/11

Morgenmad hos den meget snakkende landlord. Continental breakfast.  Det var der nu ikke så meget ved. Toast og syltetøj. En lillebitte rest yoghurt med dåsefrugt. Jeg holdt mig heldigvis efterhånden uden for snakken, men stakkels Bjarne var fanget i det. Fik knapt noget at spise, fordi han ikke ville rejse sig og toaste mere brød, mens LL ‘en snakkede. Masser af gode råd og øsen af sin viden. Jeg gik på værelset med den undskyldning at skulle skrive dagbog. Og det var ikk’ engang løwn.

Midt på eftermiddagen ankom vi til Rotorua. Turen hertil fra Coromandel foregik uden de store afbrydelser. Kun forstyrret af en vanvittig masse, vanvittig smukke udsigter.

Rotorua Thermal Holiday Park. Ja, det lyder vældigt. En meget slidt campingplads. Vi havde bestilt en campinghytte. Det viste sig at være et blikskur med køjeplads til 5 personer. Et lille skab med elkedel, toaster og lidt service.  En lillebitte terrasse foran med 2 stole på. Nå, men sådan var det. Det kunne vi da klare i 2 nætter.

Toiletbygningen var så slidt, men nogenlunde ren.

Efter at have indlogeret os, skulle vi lige hen at se de lovpriste hotpools. Der er 4 varme pools. 36,38,39,39 gader. Og en mere alm swimmingpool med kun 28 gr. Vi skal da ha prøvet det varme vand, men det ser nu ikke særligt indbydende ud. Igen meget slidt.

Vi kørte så ind i byen og fandt en turistinformation. Her fik vi billetter til en Hangi. En sammenkomst hos en Maori stamme lige udenfor byen. Og til Wai-O-Tapu Thermal Wonderland til tirsdag morgen.

Mitai Maori Villages. https://www.mitai.co.nz/

link til mappen med Evas billeder og videoer fra Maori aftenen https://photos.app.goo.gl/VhSDpgSAWmkhtVVP7  Det er svært at vælge dem, der skal lægges i bloggen fra den oplevelse

Vi skulle være der 18.15.

I en stor sal med plads til ca 200 gæster ved borde fik vi en Velkomstceremoni af en stooor Maori mand. Han fortalte om maorier, deres herkomst, traditioner, mv. Så gik vi ud til det sted hvor aftenens måltid blev tilberedt Et traditionelt Hangi-måltid. Hangi refererer til den tilberedningsmetode, som Maorierne i New Zealand har brugt gennem tiderne. Maden bliver tilberedt på sten, der er varmet meget op. Maden bliver dækket til med jord og koger der, eller maden bliver anbragt i kurve og tilberedt direkte over de varme kilder, der er så mange af her i Rotorua området.
da sækkene, som dampene stod op gennem sammen med en liflig duft, blev taget af, åbenbarede sig hele kyllinger, lammestykker, sweet potatoes, alm kartofler plus noget, som vi ikke ved hvad var.  Det var vores aftensmad. Spændende.

Så blev vi ledt ind gennem skoven. Tæt skov – virkede helt fortidigt. Ned til en bæk, lille vandløb Det var ved at blive mørkt og pludselig kunne vi se fakler og høre maori sang. Det var krigere, der padlede en kano ned ad Wai-o-Whiro-strømmen. Skulle vise, hvordan Maorierne sejlede ud og krigedes.

Så blev vi ledt hen til en overdækket tribune. Her skulle vi overvære en forestilling, som fortalte om deres traditioner. Det var meget imponerende.

Tilbage i salen, var maden kommet ind på buffetborde. Og vi gik ombord i maden. Det var lækkert og kødet var meget mørt.

Efter middagen blev vi ledt ud i skoven igen. Nu var det helt mørkt, og kun nogle små lamper ned langs stien gjorde, at vi kunne se at gå. Det var spændende og vi så en masse Glow Worms, der lyste op i natten (Glødeorm er fællesnavnet for forskellige grupper af insektlarver og voksne larve hunner, der lyser gennem bioluminescens)

Hold da op, det var en spændende aften. Vi blev meget klogere på Maorikulturen. Det hele var meget fint lavet. Vi vidste jo godt, at det hele var skuespil, og noget de lever af. Men der var intet forlorent ved det. Vi havde -og har, det indtryk, at det var meget vigtigt for dem at få formidlet deres kultur, og at det var det, der drev dem. At de i høj grad stadig lever deres traditioner ud, både hvad angår deres sprog og deres kultur. Næsten alt er skiltet med Maori navne på steder. Deres kultur lever, og de får lov til at praktisere og leve den af myndighederne, som støtter fint op om dem.

En megagod oplevelse. En dejlig dag, som jeg sidder på vores terrasse og skriver om mandagen