Eva og Bjarne på tur

Torsdag 24/11 Endelig sol og tørvejr……

Torsdag 24/11 Endelig sol og tørvejr……

noget af dagen.

Mads tog os på tur til vestkysten til Muriwai Beach. Til en stor koloni af Suler. En meget stor måge – med et vingefang på knap 2 m. det var en kæmpeoplevelse. Alene naturen ved stranden med klipper og udsigt til Australien – hvis ellers man kunne se de par tusind km. I hvert fald udsigt over det Tasmanske hav.

Nogle suler lå på rede over æg og udklækkede unger, mens andre steg til vejrs og ud over havet, hvor de dykker lodret ned og fisker og bringer føden tilbage til dels magerne og dels ungerne. Og de unge suler øvede sig i at lette og lande. Det var ikke altid lige elegante, de landede. Et par kolbøtter kunne det godt blive til.

Sulerne vil gerne holde til på dette sted, da opdriften hjælper dem til at lette. Hvilket de gør nærmest lodret. Og står stille i luften, men de udser sig et sted at lande.

Jo det var en fascinerende oplevelse. Og et dejligt vejr. Blæsende ved kysten, men dejligt.

Links til videoer:

https://photos.app.goo.gl/TqFc6JPuZrUCydLdA Sule kolonien

https://photos.app.goo.gl/yjC9WfY2XgbYf5it9     en lille suleunge under sin mor nederst

Ved siden af ligger den strand, hvor Mads og Wendy ofte kommer sammen med Odin. En strand, som når varmen rigtigt kommer, vil være et fluepapir, men i dag var der meget fredeligt.

Og så var der sørme et kaffe-/ishus, som vi frekventerede. Mums.

Bagefter en tur i Riverhead Forrest, hvor Odin med familie også tilbringer meget tid. Da mine ben havde fået nok af turen op og ned ved Sulerne og stranden, og da der var noget stigning på ruten i skoven, blev jeg i bilen, mens Bjarne og Mads gik ind i skoven. Video kan ses på dette link:

https://1drv.ms/v/s!AgDhTtOH24G3osxO2DB4fE_-bnu7WA?e=pBj02i

Hjemme igen midt på eftermiddagen. Wendy var kommet hjem fra arbejde, og kort tid efter begyndte regnen igen. Så vi havde været meget heldige.

En nybagt chokoladekage gled nemt indenbords hos alle. Thai-mad a.la. Mads til aftensmad.

Uhh en dejlig dag. Dejligt at se og opleve de steder, som Mads og Wendy bruger i deres dagligdag